Alimentació Ceràmica
Equipament llar Lleure i cultura
Moda - Equipament Restauració i hoteleria
Salut i cosmètica Serveis
Capital de la Cerámica Ciutat d'Antiquaris Centre Comercial
La Unió de Comerciants aquest Nadal sortejarem un Ford Ka!
La Bisbal encén els llums de Nadal aquest dissabte 2 de desembre
Primer mercat noctàmbul de productes bisbalencs al Terracotta Museu
La Bisbal d'Empordà a so de piano
Unes 12.000 persones visiten la XXVII Fira Mercat al carrer de l’1 de maig a la Bisbal d’Empordà
La XXVII edició de la Fira Mercat al carrer de l’1 maig arriba a La Bisbal amb més de 200 parades
La Bisbal estrena un jardí de flors de ceràmica per dinamitzar L'Aigüeta
L'ENTREVISTA: Els comerciants de La Bisbal donen la benvinguda a la primavera aquest dissabte
La Bisbal d'Empordà celebra el primer dia de rebaixes amb una fira
L'ENTREVISTA: Campanya de Nadal dels comerciants de La Bisbal

Fes-te soci!

Postal

Mapa de La Bisbal d'Empordà

Web oficial de l'Ajuntament de La Bisbal

Oficina de Turisme de La Bisbal d'Empordà

Facebook Federació del Comerç de la Bisbal Twitter Botigues de La Bisbal Instagram Botigues de La Bisbal

inici » La Bisbal » Castell Palau de la Bisbal d'Empordà
Castell Palau de la Bisbal d'Empordà

Castell Palau El Castell Palau dels bisbes de Girona a la Bisbal d'Empordà és una mostra molt important de l'arquitectura romànica civil a Catalunya; és un dels pocs exemples que es mantenen dempeus i, a més, ben conservat. L'edifici és del segle XI. Té planta quadrada. A la planta baixa, hi trobem les dependències més humils i funcionals: les cavallerisses, la premsa de vi, la presó... En canvi, a la primera planta hi ha el pis noble on trobem les dependències més luxoses i senyorials: la sala capitular on es realitzaven les recepcions i actes més importants, l'habitació del bisbe, la cuina i el menjador. Al pis superior, al mateix nivell que la terrassa envoltada de merlets, hi ha una capella romànica, que era dedicada a santa Anna. Aquesta capella serveix de base per a una torreta de guaita emmerletada, el punt més enlairat del castell. Des de la terrassa es pot gaudir d'una visió privilegiada de la zona urbana i del paisatge agrícola i rural del municipi; més lluny, els pobles i masos de la rodalia i, a l'horitzó, el verd intens del massís de les Gavarres.

El castell es va ampliar al segle XIV amb una muralla exterior i altres dependències (pati d'armes, graners, quadres per al bestiar, horts...). L'únic pati d'armes de la fortalesa, avui l'actual plaça del Castell, conserva dos murs d'aquesta antiga muralla.

L'edifici va ser molt modificat als segles XVI i XVII, ampliant-lo amb l'ala sud i donant un caràcter més sumptuós a la façana principal, segons els gustos del Renaixement. Actualment, el castell té instal·lat en una ala de l'edifici l'Arxiu Històric Comarcal i la resta de dependències s'utilitzen per fer-hi activitats de caire cultural. L'any 1993 la planta baixa del castell fou objecte de recerca arqueològica, obligada pels treballs de restauració del mateix monument. Les troballes realitzades durant aquesta intervenció foren molt importants i d'una diversitat remarcable; entre d'altres destaquen la descoberta del pou, la cavallerissa, dues sitges anteriors a l'edificació del castell i una premsa de vi.

Adreça
Plaça del Castell, s/n
17100 La Bisbal d'Empordà

Si voleu informació més detallada, visiteu el web www.visitlabisbal.cat o contacteu amb l'oficina de turisme 972 64 55 00        
disseny web comunicatek