La marca ceràmica de la Bisbal es presenta com a exemple d’èxit a la Val d’Aran

La prentació va tenir lloc durant les jornades d’artesania organitzades pel Conselh Generau d’Aran.

L’objectiu d’aquestes jornades d’artesania, que es van portar a terme el dia 29 d’octubre, era el foment del desenvolupament empresarial del territori mitjançant els productes locals artesanals de qualitat, i de la seva sinergia amb la restauració, el turisme i el comerç. La jornada disposava de dos parts, una destinada a definir les figures empresarials per emprendre un negoci d’artesania, i l’altra sobre l’artesania a Catalunya, marques i d’altres distintius.

Pel que fa al darrer apartat de la jornada, sobre marques i altres distintius d’artesania, va constar en una explicació sobre les diferents accions de suport a l’artesania que promou el Consorci de Comerç, Artesania i Moda del departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya. Posteriorment, i per emmarcar un exemple concret d’aplicació d’una marca territorial vinculada amb l’artesania, el tècnic de l’àrea de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament de la Bisbal, Daniel Sabater, va realitzar la ponència sobre la marca “Ceràmica de la Bisbal”, basada en el procediment de creació i la seva posterior aplicació.

En l’apartat de figures empresarials per emprendre un negoci d’artesania es va comptar amb la presència del Director General d’Economia Social, Cooperatives i Treball Autònom del Departament d’Empresa i Ocupació que va fer especial émfasi amb les cooperatives com un model òptim de cooperació entre diferents artesans. Aquest apartat, també va comptar amb una xerrada sobre els passos a seguir per a crear un negoci d’artesania.

Font: Ajuntament de La Bisbal