COMERÇ AMIC

Emmarcat en el desig d’un canvi cap a la mobilitat sostenible, segura i autònoma, tenim la necessitat des de la Federació del Comerç de la Bisbal d’impulsar el concepte de comerç amic en la nostra ciutat. Un projecte d’intervenció social i comunitària al municipi per potenciar la convivència dels bisbalencs. Creiem que l’àmbit d’aquest projecte és d’interès social.
També ens mou la nostàlgia, recordant la figura del botiguer d’èpoques passades, quan la persona que es posava darrere d’un taulell és convertia en un amic, en una persona de confiança. El projecte tracta d’identificar el comerç de proximitat com a punt de confiança i acollida, incloent-hi els àmbits socials de tota la nostra població, des de fer segurs els camins que fan els nens i nenes per anar cada dia des de casa a l’escola i fins a donar cobertura a les necessitats especials que puguin tenir un grup determinat de persones.

PUNT DE SEGURETAT

El col·lectiu escolar: des de ben menuts fins a l’adolescència. Volem afavorir que els infants i joves es desplacin cap a i des de l’escola de forma autònoma i segura. Generar l’oportunitat per consolidar les xarxes de les activitats quotidianes al barri, promoure la corresponsabilitat de les tasques de cura i una mobilitat saludable, sostenible i respectuosa amb el medi ambient.

Agressions sexistes: El Punt Lila és una comissió de treball de persones voluntàries formades per prevenir i donar suport en situacions de violències de gènere. Informen sobre agressions sexistes, com actuar per prevenir-les i donar suport quan aquestes succeeixen. Neix per garantir que, en esdeveniments festius, totes les persones estiguin a gust. Seguint la seva estela i sota la seva tutela creiem que els comerços ens podem convertir en una extensió del Punt Lila quan no hi ha esdeveniments, en el dia a dia, i complementar així la fantàstica feina que fa anys que duen a terme al municipi. Volem oferir una segureta a persones que es trobin en situacions que els puguin fer sentir vulnerables.

NECESSITATS  ESPECIALS

Una parada tècnica.
Sovint es recomana a la gent gran que ha de sortir a passejar. A vegades no controlem el nostre estat físic, anímic o fins i tot la distància i arriba un punt que les
forces ens abandonen. Des del Comerç Amic facilitarem seients reservats a les persones grans que ho necessitin perquè puguin recuperar l’energia que els falta per tornar a emprendre el camí. La Bisbal no és un municipi on hi predominin els bancs públics ni les àrees de descans, els comerciants podem suplir aquesta mancança alhora que ajudem als veïns.

Puc fer servir el lavabo?
Aquesta pandèmia ens ha ensenyat que tenir els bars i restaurants tancats pot suposar un greu problema a l’hora d’anar al lavabo quan marxem de casa.
Per malalties o situacions concretes hi ha gent que té unes necessitats especials en aquest tema. Volem proporcionar un servei de lavabo als nostres clients sense
que hagin de donar cap explicació. Senzillament poden entrar i demanar-nos per anar al lavabo tranquil·lament. Volem eliminar la imatge negativa que això comporta
perquè la gran majoria de vegades la gent que ho demana és per necessitat. Un comerç amable també ha de garantir aquest servei.

 

PRIMERS AUXILIS

De la mà de Protecció Civil de la Bisbal proporcionem un curs gratuït de primers auxilis comerç a comerç. Aquest curs servirà per tenir tota la informació de què podem i què no podem fer en cas d’emergència, quins són els protocols a seguir i a qui hem d’avisar. Actuar amb rapidesa només depèn de la nostra capacitat de reacció a cada moment i aquesta és més ràpida si tenim la informació adequada.