Alimentació Ceràmica
Equipament llar Lleure i cultura
Moda - Equipament Restauració i hoteleria
Salut i cosmètica Serveis
Capital de la Cerámica Ciutat d'Antiquaris Centre Comercial
La Unió de Comerciants aquest Nadal sortejarem un Ford Ka!
La Bisbal encén els llums de Nadal aquest dissabte 2 de desembre
Primer mercat noctàmbul de productes bisbalencs al Terracotta Museu
La Bisbal d'Empordà a so de piano
Unes 12.000 persones visiten la XXVII Fira Mercat al carrer de l’1 de maig a la Bisbal d’Empordà
La XXVII edició de la Fira Mercat al carrer de l’1 maig arriba a La Bisbal amb més de 200 parades
La Bisbal estrena un jardí de flors de ceràmica per dinamitzar L'Aigüeta
L'ENTREVISTA: Els comerciants de La Bisbal donen la benvinguda a la primavera aquest dissabte
La Bisbal d'Empordà celebra el primer dia de rebaixes amb una fira
L'ENTREVISTA: Campanya de Nadal dels comerciants de La Bisbal

Fes-te soci!

Postal

Mapa de La Bisbal d'Empordà

Web oficial de l'Ajuntament de La Bisbal

Oficina de Turisme de La Bisbal d'Empordà

Facebook Federació del Comerç de la Bisbal Twitter Botigues de La Bisbal Instagram Botigues de La Bisbal

inici » Ciutat d'antiquaris
Ciutat d'antiquaris

UN ESTIL PROPI

Existeix a dia d'avui una gran tradició de brocanters i antiquaris a la Bisbal d'Empordà. I no esdevé fruit de la casualitat, sinó que prové del mobiliari autòcton de l'Empordà que va néixer fa tres segles.

La comarca empordanesa, sense diferència a les altres, va viure la industrialització i l'expansió econòmica del segle XVIII. Per això, les famílies de l'Empordà decidiren aprofitar aquesta època tant àlgida, per decorar i moblar les seves cases, i així acollir en un magnífic ambient als coneguts i amics, que es reunien en tertúlies, trobades, festes i concerts  que tant freqüentment s'organitzaven en les cases particulars.
Els artesans de la època van aplicar tots els seus coneixements per complir amb tots els requeriments decoratius de les famílies de l'Empordà. Utilitzaven els materials de la zona, el Boix, el Llimoner, el Taronger, el Cirerer,... i com a protagonista la Noguera.
Amb els materials de la terra i anys de treball va anar naixent i creixent un moble totalment empordanès, amb unes línies i característiques similars i totalment definides.

Al segle XX, a partir dels 60, l'encant de restaurar i recuperar aquests mobles de quasi 300 anys d'antiguitat, va fer que la Bisbal d'Empordà i rodalies obrissin tallers i botigues per tal de mantenir aquest esperit.

Arrel del moble antic de l'Empordà que va néixer al segle XVIII i de la tradició d'antiquaris que han existit al llarg dels anys, la Bisbal d'Empordà s'ha convertit en ciutat d'antiquaris. De la restauració d'uns elegants mobles a tot tipus d'objectes: làmpades, catifes, rellotges, quadres, escultures, estris de caça, maquinaria antiga, mobles,...  

Avui en dia, són una trentena d'antiquaris i brocanters els que ofereixen els seus objectes antics i restaurats a la Bisbal d'Empordà, per tornar a moblar aquelles antigues cases, que actualment són masies reformades, o per decorar les vivendes d'aquell qui vulgui tenir un encant a casa seva.

T'interessa
Fira d'antiguitats i restauració
 (fira bianual al Pavelló Firal de la Bisbal) visitar plana web
Una amplia exposció de les millors peces que restauren els antiquaris de la zona. Una inmmillorable oportunitat de veure la història del nostre poble a través dels mobles i objectes antics.
Mercat de brocanters al passeig de la Bisbal. Un mercat variat on es conviden als brocanters d'arreu de Catalunya, a mostrar i oferir els seus productes recuperats. Un dia de festa per descobrir i trobar records de la nostra infantesa, petits mobles i altres objectes per a decorar. Un racó a l'aire lliure per al col·leccionisme.        
disseny web comunicatek